»Smo dobri 'čistilci' slabega oljčnega olja. Seveda v sodelovanju z upravo za varno hrano, ki skrbi za to, da so ti redni monitoringi vsako leto.«
»Jasno je, da poraba oljčnega olja v Španiji upada.«
»Nekateri proizvajalci lahko svoje olje označijo kot ekstra deviško, čeprav ne izpolnjuje zahtevanih standardov kakovosti.«
»Svetovna cena oljčnega olja je v veliki meri odvisna od Španije.«
»To ne drži, saj je oljčno olje zaradi visoke vsebnosti enkrat nenasičenih maščob in antioksidantov termično celo bolj stabilno kot mnoga druga rastlinska olja.«
»Naša naloga je bila, kako 'uglasbiti' oljčno olje, zato je na preprosti steklenički v ospredju grafični element olive v obliki note.«
»Oljčno olje vsebuje pretežno enkrat nenasičene maščobne kisline tudi do 75 odstotkov, in je zato oksidaciji podvrženo bistveno manj kot rastlinska olja z visokim deležem večkrat nenasičenih maščobnih kislin.«
»Če želimo v oljčnem olju ohraniti kar največ za zdravje koristnih snovi, predvsem antioksidantov, je najbolje, da ga uporabljamo za hladne jedi, ali pa da ga dodamo v čim kasnejši fazi kuhanja.«
»Če pogledate naša javna poročila o nadzoru nad kakovostjo oljčnega olja, tukaj pa naši nosilci živilske dejavnosti niso naredili bistvenega napredka.«
»V omenjenem primeru ne gre nujno za goljufijo, saj se kakovost oljčnega olja lahko spreminja tudi po polnjenju v steklenice in je namernost zavajajoče prakse težko dokazljiva.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju